In groep 3 leren de kinderen de klanken en de lettertekens die daarbij horen. Elke keer komen daar nieuwe letters bij en leren zij woorden en zinnen lezen. Halverwege groep 3 zijn de kinderen instaat om teksten en verhalen te lezen. Voor het leesproces is het belangrijk dat de kinderen met regelmaat lezen. Dit bevordert het leestempo. 

Op Loysder Hoek werken wij met de leesmethode Veilig Leren Lezen (Kim-versie). De kinderen worden de kinderen meegenomen in de verhalen van Kim, Sim en opa. In het eerste half jaar worden alle letters aangeboden. De kinderen leren onderscheid maken in korte klinkers, lange klinkers, tweetekenklinkers en medeklinkers. Op dag 1 wordt de nieuwe letter aangeboden en ligt het acctent op het verkennen van deze letter en leren de ze er woorden mee lezen. Op dag 2 wordt de nieuwe letter herhaald. Hierbij ligt het accent met name op spelling. In het tweede half jaar ligt de focus op spelling en een stukje begrijpend lezen.  

Naast de basisles is er veel ruimte voor het ontwikkelen van leesplezier, interactief voorlezen, ontwikkelen van verhaalbegrip, uitbreiding van de woordenschat en mondelinge taal. 

Kennismaken

Ook zo nieuwsgierig geworden naar onze school? Plan dan zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek en kom een kijkje nemen in de school.

Contact

Willem Alexanderhof 8
3832 JN  Leusden

033-494 44 38
info@loysderhoek.nl