Groep 3 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 3-4. Voor vragen kunt u terecht bij Clemens Overeem
covereem@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

Wat leert groep 3?

Lezen, lezen en lezen
We flitsen en lezen super veel letters en woorden. De kinderen lezen vaak samen in boekjes en hierdoor gaat het lezen al super goed. 

De kinderen van groep 3 kennen al bijna letters!

Om begrijpend lezen te oefenen leren we de kinderen te werken met verwijswoorden, invulverhalen, verhalen met vragen en het afmaken van een verhaal.

Rekenen
Spelletjes zijn een leuke en leerzame manier om te oefenen met getallen, sommen en het splitsen van getallen. We zijn hier dan ook vaak mee bezig. Samen oefenen is leuk, vooral met spelletjes. De kinderen oefenen vaak, ook met kinderen uit groep 4 die bij ons in de klas zitten.

Dictee

Het schrijven gaat super goed. We werken dan ook al in gewone schrijfscriften bij een dictee of met Veilig gespeld. Zo kunnen de kinderen de letters veel oefenen en oefenen is leren.

Wat doet groep 4?

Staal

Staal is de methode die we gebruiken voor taal en spelling. Na een korte instructie gaan de leerlingen zelf maar soms ook samen aan de slag met de les. Na de zelfwerktijd kijken we de les altijd samen na. Zo ontdekken ze of hun antwoorden kloppen en leren ze extra veel van de feedback op hun gemaakte werk. Bij spelling zijn we al bij categorie nummer 7. 

Rekenen
Rekenen doen we met Wereld in getallen. De keersommen komen al voorbij en kunnen ze dus ook thuis oefenen op bijvoorbeeld tafeldiploma.nl

Toch zijn die rekenspellen wel heel leuk, maar ook effectief om te gebruiken en dat doen we dan ook regelmatig. Soms met groep 3 en op vrijdag eigenlijk altijd met groep 5. Super gezellig en leerzaam om de dag mee te beginnen.

kanjer

Kanjer!

Bij ons zitten er allemaal Kanjers in de klas! We leren tijdens de kanjer training hoe je omgaat met lastige situaties. Duidelijk je grens aangeven en hoe je dit moet verwoorden oefen we vaak. De tops maar ook de tips vliegen soms door de klas, leuk en leerzaam. Hiermee willen we ervoor zorgen dat iedereen te vertrouwen is maar ook dat je de andere leert te vertrouwen.

Om je op te verheugen

  • 5 december: Sinterklaas
  • 17 december: Kerstviering
  • 21 december: start kerstvakantie
  • 6 januari: start school na kerstvakantie

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl