Groep 3 - 4 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 3-4. Voor vragen kunt u terecht bij Clemens Overeem
covereem@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

kleiletters

Wat doet groep 3?

Spelen is leren

Elke dag kiezen de kinderen welk werk ze willen gaan maken via het planningsbord. Ze hebben verplicht werk wat binnen een week af moet zijn, maar ook de keuze om wat anders te doen. Spelenderwijs ontwikkelen ze zich en ze leren om met belangrijke zaken eerst te beginnen. De voortgang houden ze zelf bij op hun takenbrief.

Leerplein

In de klas wordt er hard gewerkt, veel geleerd en gespeelt. Maar niet alleen daar, ook op het leerplein is veel te beleven en te ontdekken met het ontwikkelingsmateriaal dat wij hebben.

Leerkring

Elke dag nemen de kinderen deel aan de leerkring. In de kring werken we aan de doelen van groep 2. Ongeveer 2 keer per week zitten we met alle kinderen van groep 2 in de leerkring, dus ook de kinderen van groep 1-2.

Samenwerken

We werken veel samen met groep 1-2. De beide groepen twee werken aan precies dezelfde doelen zodat de kinderen hetzelfde aanbod hebben.

Wat leert groep 4?

Veilig leren lezen
We flitsen en lezen super veel letters en woorden. De kinderen lezen vaak samen in boekjes en hierdoor gaat het lezen al super goed. De kinderen van groep 3 en groep 2 mogen lievelingsboeken meenemen en laten zien of voorlezen in de klas.

De kinderen van groep 3 kennen al alle letters!

In kern 10 van 'Veilig Leren Lezen' leren de kinderen het volgende:

 • woorden meet eeuw, ieuw, uw
 • lange en korte klanken in het woord zoals bomen, kopen, lappen, rekken.
 • woorden met 4 medeklinkers zoals herfst, kortst, angst, links

Elke spellingsuitdaging is ingedeeld in een categorie en aan de hand van een zin onthouden kinderen de spellingsregel. U kunt ze thuis vragen welke ze al kennen.

Om begrijpend lezen te oefenen leren we de kinderen te werken met verwijswoorden, invulverhalen, verhalen met vragen en het afmaken van een verhaal.

Rekenen
Spelletjes zijn een leuke en leerzame manier om te oefenen met getallen, sommen en het splitsen van getallen. We zijn hier dan ook vaak mee bezig. Zo joggen we de verliefde harten op het digibord en elke vrijdagochtend spelen we zelfs spelletjes met groep 4.

We zijn al bij het laatste blok van de methode. Hierdoor hebben we lekker wat tijd om dingen te herhalen en veel verhaaltjessommen te oefenen.

kanjer

Kanjer!

Bij ons zitten er allemaal Kanjers in de klas! We leren tijdens de kanjer training hoe je omgaat met lastige situaties. Duidelijk je grens aangeven en hoe je dit moet verwoorden oefen we vaak. De tops maar ook de tips vliegen soms door de klas, leuk en leerzaam. Hiermee willen we ervoor zorgen dat iedereen te vertrouwen is maar ook dat je de andere leert te vertrouwen.

Om je op te verheugen

 • 30-31 mei: vrij
 • 10-11 juni: vrij
 • 12: juni: vrij ivm studiedag
 • 18 juni: Struintuin
 • 24 juni: schoolreis
 • 10 juli: doorschuifdag nieuwe groep
 • 15 juli: 2e rapport mee
 • 19 juli: om 12 uur genieten van de zomervakantie!

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl