Groep 1 - 2 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 1 - 2 A-B-C.
Voor vragen kunt u terecht bij juf Anouk en/ of juf Kim en/of juf Elma en/of mester Vincent
akoopmanschap@loysderhoek.nl
kmol@loysderhoek.nl
ebunnik@loysderhoek.nl
vdewit@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

 

Voor de ouders

Welkom op de pagina van groep 1 en 2 van de Loysderhoek! Hoe ziet een dag in de groep eruit, wat doen wij zoal? De kinderen komen binnen en zeggen de juf gedag, waarna ze het naambordje zoeken en het bijpassende werkje maken. We stimuleren kinderen om met anderen samen te werken en nieuwe materialen te ontdekken. 
Na het opruimen van de inloop gaan we rond 9:00u  in de kring. Na de kring gaan we met de werkles beginnen. Als we gaan werken, gebruiken we het Digikeuzebord. De kinderen kunnen dan kiezen voor bijvoorbeeld de huishoek, bouwhoek, constructiematerialen, materialen uit de kasten en ook de verplichte werkjes staan hierop. Na het speelwerkmoment gaan we eten en drinken. Vervolgens spelen we in de patio. Wanneer we weer binnen komen gaan we in een kleine kring aan de slag, andere kinderen hebben dan even de tijd om vrij te spelen. Daarna is het tijd om lekker te lunchen en om een kwartiertje naar Koekeloere te kijken. Vervolgens hebben we nog een gezamenlijke kring en daarna sluiten we de dag af door lekker buiten te gaan spelen. Dit keer gaan we naar het grote plein. Hier kunnen we lekker fietsen!

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Anouk er.
Op donderdag en vrijdag staat juf Kim voor de groep. 

Download Jaarkalender in pdf

Waar zijn we in de groep mee bezig?

In de groep hebben we de afgelopen periode gewerkt over de ruimte. We hebben geleerd hoe de planeten heten, we hebben filmpjes gezien over de ruimte. We hebben toen ook gezien hoe een echte astronaut leeft in de ruimte. 
Natuurlijk hebben we ook geknutseld over de ruimte. Hebben jullie al die mooie raketten bij ons in de klas gezien?
In de klas hebben we een zandtafel, hier kunnen we met de raketten en de ruimtemannetjes spelen in het zand. Het lijkt dan net een echte planeet. Ook is er in de klas een raket gemaakt. Hierin kunnen maar twee kinderen spelen, we doen dan net alsof we echt naar de maan gaan. 

Ook leren we dingen over het weer. We kijken elke dag, wat voor weer het is. Dan kijken we of er wolken zijn of niet, of het regent of dat het droog is en of het zonnetje schijnt.

Binnenkort gaan we starten met het nieuwe thema. We gaan werken over het tuincentrum. We gaan dan o.a. Zaadjes planten en plantjes verkopen in de winkel

Wat doen we in een taal of een rekenkring?

Taal: 
Groep 1 is bezig met zinnen en woorden.
Zo luisteren we of we kunnen horen welke woorden lang en welke kort zijn. We verzinnen zinnen en proberen de woorden in de zin te tellen. Ook luisteren we naar de zin en proberen dan het eerste en het laatste woord van de zin te vinden.

Groep 2 is bezig met het isoleren van klanken.
Ze zijn druk aan het oefen en met het luisteren wat je aan het eind of aan het begin van een woord hoort. We sorteren klanken en luisteren waar we de klanken in een woord horen.

Rekenen:
Bij rekenen doen beide groepen dezelfde les, maar op een ander niveau. 
We tellen heen en terug, we vergelijken hoeveelheden tot en met 10 en we ordenen. We oefenen de getalsymbolen en leggen deze in de getalrij.
We zijn bezig met begrippen als lang, kort, dik, dun, groot, klein.
We vergelijken gewicht met een weegschaal.
Ook zijn we druk met meten, dagritme en opeenvolgende gebeurtenissen (tijd)Download Jaarkalender in pdf

Om je op te verheugen

  • 22 februari: studiedag.
  • 25 februari t/m 1 maart: Voorjaarsvakantie
  • vanaf 6 maart: Leskist over smaak
  • 22 maart: Studiedag.

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl