Groep 7 - 8 | Online

Welkom op de groepspagine van groep 7 -8. Voor vragen kunt u terecht bij Judith van Loenen en/of Carla Berghuis:
jvloenen@loysderhoek.nl
cberghuis@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

Kunst & cultuur

Kunst, cultuur, muziek en literatuur geven het leven een gouden randje. Kunst Centraal, Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland  helpen ons daarbij. 

Meer lezen

Natuur & Techniek

Natuur en techniek laten je verwonderen. Spelenderwijs ga je natuur en techniek ervaren en waarderen. De Groene Belevenis inspireert ons in het aanbod.

Meer lezen

Zelfstandig werken

Tijdens een avondvergadering hebben we een training gehad over bewustmaking van zelfstandig werken van de kinderen en hoe we dat kunnen verbeteren. We startenin groep 7/8 klein, het zelfstandig lezen na de 1e pauze. Wat verstaan we er eigenlijk onder? Direct beginnen, zegt een leerling. Lezen en eten tegelijk. Je niet laten afleiden. Een boek pakken en geen dukkie. We gaan de filmpjes eens bekijken die de juf heeft gemaakt. Wat gaat goed? Schrijf dat eens op. Iedereen heeft een boek open. Hij loopt door de klas en ruimt zijn spullen op. Anderen reageren daar niet op. Geef eens een cijfer? Een 6.5 Morgen een nieuwe dag en nieuwe rondes. Opnieuw een filmpje. Welke kinderen houden zich echt aan de regels van stil lezen? Er worden diverse namen genoemd. Klopt dat ook echt of is het je maatje? Nog eens kijken. Een 7 geeft de klas zichzelf. Op deze manier goed gedrag blijven benoemen, positiviteit voorop. Leuk om de cijfers te zien stijgen. En nu volhouden!

Agenda

  • ma 29 jan schrijf/knip/plak les op chromebook
  • do 1 feb zwemmen
  • Huiswerk:
  • di 29 jan Engels les 6
  • ma 29 jan Topo
  • ma d of t
  • Iedere donderdag nieuwsbegrip
  • Iedere woensdag een rekenblad

Werkstuk inleveren op woensdag 31 januari, groep 7 over een land, groep 8 over een beroep met interview.

Behalve de toetsen van topo moeten de kinderen thuis ook oefenen via Blink en sterren halen met het oefenen van topo. Groep 7 doet Europa, groep 8 ruikt aan de wereld.

Kerst
Bijzonder is het altijd als die goeie oude man nog maar net de deur uit is, dat de klas direct versierd wordt met Kerstslingers, open haard en Kerstliedjes. Een gezellige drukke tijd. Hier en daar wordt er nog wat getoetst, een les ingehaald of afgerond en het Kerstverhaal verteld, bezongen en uitgespeeld. Wat hebben we een gezlelige avond gehad! Eerst in de kerk, een goede viering gehad en daarna d elekker gemaakte hapjes in de klas opgepeuzeld. Wel eens een maaltijd genomen met kwarktaart, popcorn en courgettesoep? Nou bij ons wel. We hebben nog even voor de zieke Joost en Jelmer via de telefoon gezongen, We wish you a merry Christmas. En nu ook voor iedereen. Fijne vakantie allemaal!

Sinterklaastijd

Gelukkig kwam Sinterklaas ook even onze klas binnen. Toch wel een beetje spannend om bij Sinterklaas te moeten komen. Loulou en Tiema stonden toch even met een giechelend lachje naast de Sint. Ook Roeland kwam met rode wangen naar de Sint toe, hij had toch wel stoute dingen gedaan.. Gelukkig hoefde hij geen liedje te zingen en kon hij weer snel naar zijn plek sluipen. De surprises zijn bij iedereen blij ontvangen. Leuke gedichten gemaakt en mooie cadeautjes. Fijn zoveel potten slijm, puttys met ogen, neonkleuren, plakpotten en wat nog meer voor een troe... eug moois. Fijn dat alles direct mee naar huis moest! Meer foto's van Sint in het album.


Foto's uit de groep

galerij

Bekijken

info@loysderhoek.nl