Groep 7 - 8 | Online

Welkom op de groepspagine van groep 7 -8. Voor vragen kunt u terecht bij Judith van Loenen en/of Carla Berghuis:
jvloenen@loysderhoek.nl
cberghuis@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

Kunst & cultuur

Kunst, cultuur, muziek en literatuur geven het leven een gouden randje. Kunst Centraal, Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland  helpen ons daarbij. 

Meer lezen

Natuur & Techniek

Natuur en techniek laten je verwonderen. Spelenderwijs ga je natuur en techniek ervaren en waarderen. De Groene Belevenis inspireert ons in het aanbod.

Meer lezen

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek werd er veel gelzen. kidneren mochten in twee- of drietallen een boekbesperking houden over hun boek. Samen hetzelfde boek lezen en dan een mening vormen is nog best wel lastig. De taken worden verdeel (ik tik het bord wel aan als jij de powerpoint maakt) en (ik lees de achterkant wel, doe jij dan het hele boek?), meningen uitgedeeld en echte quizen bedacht. Heerlijk veel chocolade gegeten (Sjakie en de sjokoladefabriek) met echte gouden wikkels. Daarna de film gekeken. Ook een bezoek aan de bibliotheek was onderdeel van de kinderboekenweek. Lees onderaan nog meer over lezen.

Download kleurplaat

Agenda

 • di 7 nov brandoefening 
 • di 16 nov 13.00-14.-- zwemmen
 • Week van 20 nov-24 nov oudergesprekken, groep 8 kinderen krijgen voorlopig advies VO
  Huiswerk:
 • din 31 okt Toets Engels song 1/2/3
 • woe  1nov rekenblad
 • maa 6 nov Topo les C
 • din 14 nov Engels woordjes les 4
 • Iedere donderdag nieuwbegrip
 • Iedere donderdag verkeer groep 7

Behalve de toetsen van topo moeten de kinderen thuis ook oefenen via Blink en sterren halen met het oefenen van topo. Groep 7 doet Europa, groep 8 ruikt aan de wereld.

Kan Het DAMetje Met De Centimeter Meten?
Meters, decimeters, hoe zit dat toch? Het blijft lastig om de verhoudingen in je hoofd te krijgen en er ook nog juist mee om te gaan. In de klas oefenen we extra met deze soort sommen.
We maken gebruik van het ezelsbruggetje van Het Damtje. Een stapje naar beneden is keer 10, en een treetje hoger is delen door tien. Eenmaal dit door hebben, dan kun je de sommen goed maken.

Hieronder nog een goed filmpje op youtube waarbij het duidelijk wordt uitgelegd.
https://www.youtube.com/watch?v=wpYpC1UKCyg&t=37s

Lezen super leuk! 
(En super nodig)
Lezen doen we allemaal. Het begint met voorlezen. Als de kindeern naar bed gebracht worden nog even een verhaaltje doen. Dat herkent u vast nog wel. Maar dan? Hoe vaak leest u nog voor? Of zit uw kind echt lekker in een boek? Heeft hij of zij de bibliotheek onlangs nog bezocht? Het is bewezen dat iedere dag 15 minuten stillezen een groot effect heeft op de gehele leerontwikkeling. Kinderen lezen 1.146.000 woorden per jaar bij 15 minuutjes lezen.  Maar ja, die Ipad, Xbox, Iphone..

Wij hanteren thuis deze regel: eerst 15 min. stil lezen en dan mag je netflizen, gamen en musicalliën. Werkt gegarandeerd en zonder problemen.

Foto's uit de groep

galerij

Bekijken

info@loysderhoek.nl