Groep 3 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 3. Voor vragen kunt u terecht bij Clemens Overeem
covereem@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

kleiletters

Voor de ouders

Bij gym hebben we het erg naar ons zin. Het is wel handig als de kinderen hun sportkleding en schoenen bij zich hebben. Zorgt u daarvoor?

b - d

Sommige kinderen verwarren de b met de d (de d wordt in kern 3 geleerd). De kinderen leren daarom nu al als geheugensteuntje dat je de b eruitziet als een been dat tegen een bal schopt. Eerst komt het been (de stok van de letter), dan de bal (het rondje).

Donderdag 16 november bent u om 8:30 welkom bij ons in groep 3. De kinderen laten zien wat we allemaal doen bij ons op school.

informatie over:

Veilig leren lezen 

Wereld in getallen

Pennenstreken

Wat leren de kinderen?

Veilig leren lezen

We zijn bezig in kern 4
De kinderen leren de klanken: w, o, j, a, u

met de woorden: wip, zon, zak bus, jas

In het ankervehaal vetelt weer opa een verhaal aan Kim. Hij zet zijn pudding-boom-plein-verzinselpet op en dan vertelt over de nieuwe bewoners van het puddingboomplein en waarom zij een huis ondersteboven hebben laten bouwen.

Rekenen

We gaan al bezig met blok 4 van Wereld in getallen. De kinderen gaan verder met het splitsen van getallen en er komen al echte sommen aan bod. Het rekenrek wordt nog steeds veel gebruikt, ook bij het maken van sommen bij verhaaltjes of plaatjes.

Circuit ochtend/middag

Vanaf week 46 werken we ook met een ochtendciruit. Zodra het tijd is om te beginnen kijken de leerlingen op het digibord. Daar staan de groepjes waarin ze die ochtend aan de slag gaan met lezen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: lezen met de meester, duo-lezen, dobbelsteen-lezen, zelfstandig lezen. Door veel leesmomenten aan te bieden krijgen de leerlingen volop de kans om zich verder te ontwikkelen.

In de middag werken de kinderen in circuit vorm aan verschillend opdrachten. Denk hierbij aan: getallen meppen, memory met geleerde woordjes, letters kleien of maken met kapla. Op die manier zijn ze spelenderwijs bezig met het verwerken van de leerstof. De kinderen zijn erg enthousiast. Ook worden er opdrachten gegeven waarbij ze goed leren samenwerken en luisteren naar elkaar. Kortom: een middag bommvol leren.

Bibliotheekbezoek

Maandag 13 november waren we op bezoek bij de bibliotheek in Leusden. De kidneren kregen informatie over het lenen van boeken en tijdens een leuke speurtocht mooi de bibliotheek verkennen. 

Om je op te verheugen

  • 16 november is de inloopochtend
  • eind november zijn er oudersgeprekken
  • 5-12 Wie zal dat zijn?

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl