Groep 2 - 3 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 2-3. Voor vragen kunt u terecht bij Clemens Overeem
covereem@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

Wat doet groep 2?

Spelen is leren

Elke dag kiezen de kinderen welk werk ze willen gaan maken via het planningsbord. Ze hebben verplicht werk wat binnen een week af moet zijn, maar ook de keuze om wat anders te doen. Spelenderwijs ontwikkelen ze zich en ze leren om met belangrijke zaken eerst te beginnen. De voortgang houden ze zelf bij op hun takenbrief.

Leerplein

In de klas wordt er hard gewerkt, veel geleerd en gespeelt. Maar niet alleen daar, ook op het leerplein is veel te beleven en te ontdekken met het ontwikkelingsmateriaal dat wij hebben.

Leerkring

Elke dag nemen de kinderen deel aan de leerkring. In de kring werken we aan de doelen van groep 2. Ongeveer 2 keer per week zitten we met alle kinderen van groep 2 in de leerkring, dus ook de kinderen van groep 1-2.

Samenwerken

We werken veel samen met groep 1-2. De beide groepen twee werken aan precies dezelfde doelen zodat de kinderen hetzelfde aanbod hebben.

Wat leert groep 3?

Veilig leren lezen
We flitsen en lezen super veel letters en woorden. De kinderen lezen vaak samen in boekjes en hierdoor gaat het lezen al super goed. De kinderen van groep 3 en groep 2 mogen lievelingsboeken meenemen en laten zien of voorlezen in de klas.

De kinderen van groep 3 kennen al alle letters!

In kern 9 van 'Veilig Leren Lezen' leren de kinderen het volgende:

  • samenstellingen zoals: broekriem
  • aai, ooi, oei woorden
  • voorzetsels: be, ge en ver
  • drie medeklinkers in een woord zoals: strik of worst.

Elke spellingsuitdaging is ingedeeld in een categorie en aan de hand van een zin onthouden kinderen de spellingsregel. U kunt ze thuis vragen welke ze al kennen.

We rappen er soms flink op los om zo de woorden met de ei klank te onthouden.

Rekenen
Spelletjes zijn een leuke en leerzame manier om te oefenen met getallen, sommen en het splitsen van getallen. We zijn hier dan ook vaak mee bezig. Zo joggen we de verliefde harten op het digibord en elke vrijdagochtend spelen we zelfs spelletjes met groep 4.

Bewegend leren helpt om de concentratie te verhogen. Het springen over de getallenlijn doen wij dan ook letterlijk met sprongen van 2, 5, 10 of juist van 60 naar 0. Mooi om te zien hoe enthousiast kinderen hieraan meedoen wat een hoog leerrendement geeft.

Kanjer!

Bij ons zitten er allemaal Kanjers in de klas! We leren tijdens de kanjer training hoe je omgaat met lastige situaties. Duidelijk je grens aangeven en hoe je dit moet verwoorden oefen we vaak. De tops maar ook de tips vliegen soms door de klas, leuk en leerzaam. Hiermee willen we ervoor zorgen dat iedereen te vertrouwen is maar ook dat je de andere leert te vertrouwen.

Om je op te verheugen

  • 12 april: Koningsspelen
  • 18 april: Paasviering
  • 19 april: start mei-vakantie

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl