Groep 2 - 3 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 2-3. Voor vragen kunt u terecht bij Clemens Overeem
covereem@loysderhoek.nl
Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

kleiletters

Voor de ouders

Bij gym vergeten kinderen vaak hun kleding. Ze gymen wel mee, maar op blote voeten. Zorgt u ervoor dat ze hun spullen op orde hebben?

Thuis lezen is belangrijk

Het zoemend of daarna vlot lezen van woorden gaat al goed. Nu oefenen we met tempo lezen. U kunt dit thuis oefenen door samen een stuk hardop te lezen, het kind dit te laten herhalen en daarna het nog een keer laten herhalen met het oog op sneller lezen. De herhaling maakt dat kinderen de woorden sneller gaan herkennen en zo wordt het lezen geautomatiseerd. 10 minuten is al een mooie leestijd om dit thuis te oefenen.

informatie over:

Veilig leren lezen 

Wereld in getallen

Pennenstreken

Wat leren de kinderen?

Veilig leren lezen
We zijn bezig in kern 10
de eeuw, -ieuw, uw woorden worden aangeleerd en we herhalen:

  • woorden met een lange klank midden in het woord zoals: bomen, nagel. Bij een klankgroep met een lang eklak op het eind wis je er eentje van de lange klank weg.
  • -ng, -nk, -ch-, -oei-
  • speciale hakwoorden zoals: dwerg, scherp waarbij je soms een /u/ hoort (dwerug, scherup) maar hem niet schrijft.

Rekenen
We zijn bezig met blok het laatste blok van Wereld in getallen. 

Omdat we meer tijd hebben dan werk zullen we niet altijd uit de boeken werken maar ook veel herhalen. We oefenen heel veel verhaaltjesommen en werken aan getalbegrip.

Vanuit de methode leren we hoe een kalender werkt en we gaan verder met het rekenen met geldbedragen. De bedragen worden groter en de vragen lastiger.

Blink
Bij Blink gaan we op wereldreis en verdiepen we ons in verschillende gebieden van de aardbol zoals: de jungle, de woestein,  sneeuw en ijs maar ook overleven in je eigen omgeving.

OSMO

OSMO

Tijdens het middag-circuit zijn de leerlingen regelmatig bezig met OSMO. Dit is een educatief spel op de i-Pad gecombineerd met speelstukken zoals bijvoorbeeld getallenkaartjes. Erg leuk om te doen (zelfs voor de meester) en als u er meer over wilt weten kunt u het vragen aan uw kind. Alle kinderen van groep 3 hebben ermee gewerkt en zullen dit de komende tijd regelmatig blijven doen.

Om je op te verheugen

  • 4 juni: Schoolreis
  • 12 juni: start avond4daagse
  • 4 juli: doorschuifdag nieuwe groepen
  • 9 juli: rapporten mee
  • 10 juli: slotavond

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl