Groep 1 - 2 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 1 - 2.
Voor vragen kunt u terecht bij juf Anouk en/ of juf Kim:
akoopmanschap@loysderhoek.nl
kmol@loysderhoek.nl

Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

 

Voor de ouders

Welkom op de pagina van groep 1 en 2 van de Loysderhoek! Hoe ziet een dag in de groep eruit, wat doen wij zoal? De kinderen komen binnen en zeggen de juf gedag, waarna ze het naambordje zoeken en het bijpassende werkje maken. We stimuleren kinderen om met anderen samen te werken en nieuwe materialen te ontdekken. 
Na het opruimen van de inloop gaan we rond 9:00u  in de kring. Na de kring gaan we met de werkles beginnen. Als we gaan werken, gebruiken we het Digikeuzebord. De kinderen kunnen dan kiezen voor bijvoorbeeld de huishoek, bouwhoek, constructiematerialen, materialen uit de kasten en ook de verplichte werkjes staan hierop. Na het speelwerkmoment gaan we eten en drinken. Vervolgens spelen we in de patio. Wanneer we weer binnen komen gaan we in een kleine kring aan de slag, andere kinderen hebben dan even de tijd om vrij te spelen. Daarna is het tijd om lekker te lunchen en om een kwartiertje naar Koekeloere te kijken. Vervolgens hebben we nog een gezamenlijke kring en daarna sluiten we de dag af door lekker buiten te gaan spelen. Dit keer gaan we naar het grote plein. Hier kunnen we lekker fietsen!

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Anouk er.
Op donderdag en vrijdag staat juf Kim voor de groep. 

Wat zijn we blij met de hulp van Juf Fabiènne op maandag en dinsdag en Juf Alice op woensdag!

In het stukje hieronder stelt juf Alice zich in het kort even voor. Juf Fabienne kennen de kinderen nog van het afgelopen schooljaar. 

Download Jaarkalender in pdf

Waar zijn we in de groep mee bezig?

In de eerste weken hebben we voornamelijk met elkaar kennis gemaakt. Er zijn veel nieuwe dingen op uw kind afgekomen en uw kind zal af en toe ook wel moe thuis zijn gekomen. Het is ook niet mis, voor sommige kinderen zijn er nieuwe juffen, andere regels en routines en er is ook al kennis gemaakt met de werkjes. Inmiddels loopt dit nu allemaal al erg goed in de groep. 

Verder zijn we begonnen met het thema ´vriendschap´. De werkjes sluiten hier mooi op aan. Op de gang hangen lijsten, hier kunt u op zien wat uw kind zoal doet in de week. Uw kind kan u hier vast meer over vertellen. 

Bovendien hebben we in de eerste weken veel aandacht besteed aan kanjertraining. De beginselen zijn weer uitgelegd en er is kennis gemaakt met de kanjerpoppen en hun bijpassende pet. Kan uw kind al vertellen wat een witte, zwarte, gele of rode pet inhoud? 

Even voorstellen

Ik zal mij even voorstellen:

mijn naam is Alice Schoute. ik ben 18 jaar oud en ik woon in leusden. ik ben net begonnen aan mijn nieuwe opleiding onderwijsassistent (niveau 4). deze opleiding volg ik op het ROC midden Nederland, in Amersfoort.

Voor een schooljaar lang zal ik elke woensdag stage lopen in groep 1-2. en vanaf Februari ook op de donderdag! Ik heb al meerdere keren stage gelopen op basisscholen en kinderdagverblijven. En ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad. Toch merk ik dat het onderwijs mij meer aantrekt, vandaar ook mijn studiekeuze!

Ik heb het de eerste 2 stagedagen al erg naar mijn zin gehad. Ik vind het heel erg leuk dat ik de kinderen steeds beter leer kennen, en zij mij!

Alice

 

Om je op te verheugen

- 17 september: start startgesprekken
- 30 september scholenkerkdienst
- 1 oktober: studiedag voor de groepen 1 t/m 6
- 3 oktober: start kinderboekenweek, thema vriendschap
- 22 oktober: herfstvakantie

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl