Groep 1 - 2 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 1 - 2.
Voor vragen kunt u terecht bij juf Anouk en/ of juf Kim:

akoopmanschap@loysderhoek.nl
kmol@loysderhoek.nl

Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

 

Voor de ouders

Sinds drie weken loop ik op dinsdag stage in de kleuterklas. Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Hanneke Sanderse, ik ben 34 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, Jasmijn van 5 en Lucas van 3 jaar oud.

Ik heb een aantal jaar communicatieadviseur gewerkt, maar ik heb altijd passie gehad voor het werken met kinderen. Vandaar dat ik in september de overstap heb gemaakt en ben begonnen met de PABO aan de Marnixacademie in Utrecht. Ik ben heel blij dat ik op de Loyser Hoek de kans krijg om meer over het vak te leren!
Groeten Hanneke

Welkom op de pagina van groep 1 en 2 van de Loysderhoek in Leusden! Hoe ziet een dag in de groep eruit, wat doen wij zoal? De kinderen komen binnen en zeggen de juf gedag, waarna ze het naambordje zoeken en het bijpassende werkje maken. We stimuleren kinderen om met anderen samen te werken en nieuwe materialen te ontdekken. 
Na het opruimen van de inloop gaan we rond 9:00u  in de kring. Na de kring spelen we buiten of gaan we naar de speelzaal of gaan we met de werkles beginnen. Als we gaan werken, gebruiken we het Digikeuzebord. De kinderen kunnen dan kiezen voor bijvoorbeeld de huishoek, bouwhoek, constructiematerialen, materialen uit de kasten en ook de verplichte werkjes staan hierop. Na het speelwerkmoment is het tijd om te lunchen. Daarnaast spelen we altijd buiten. Dit doen we meestal in de Patio, maar we gaan ook regelmatig naar het grote plein waar we met de fietsen kunnen spelen. 
Op maandag & dinsdag is juf Kim er.
Op woensdag, donderdag & vrijdag juf Anouk

Waar zijn we in de groep mee bezig?

De komende weken gaan we aan de slag met het thema eten en drinken. In de klas is er een echt restaurant te vinden. De kinderen kunnen in de restaurantkeuken verschillende pizza's "bakken". Maar ook staat er pasta op het menu. Spelenderwijs zijn de kinderen bezig met het naleggen van patronen, het tellen en sorteren, en mondelinge communicatie. 

Kom gerust eens een kijkje nemen in ons Restaurant:

Bella Loysder Angolo.

De werkjes die de kinderen de komende tijd gaan maken, sluiten ook op het thema aan. Zo gaan we o.a. een kookboek samenstellen, versieren we een placemat en knutselen we een ijscoupe. 

Voor de kinderen

In de klas hebben we nu een rekenhoek. Hier kunnen jullie spelen met getallen. Tellen en gooien met de dobbelsteen hoort hier ook bij. Ook staat er een weegschaal waar jullie verschillende dingen kunnen wegen. Is het blokje even zwaar als de dobbelsteen?

Om je op te verheugen

- we krijgen een leskist "Floep daar is water.
- Milan komt binnenkort voor het eerst wennen bij ons in de klas. 
- 9 november is er een studiedag voor juf Anouk en juf Kim. De kinderen zijn die dag vrij. 

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl