Groep 1 - 2 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 1 - 2.
Voor vragen kunt u terecht bij juf Anouk en/ of juf Kim:

akoopmanschap@loysderhoek.nl
kmol@loysderhoek.nl

Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

 

Voor de ouders

Sinds drie weken loop ik op dinsdag stage in de kleuterklas. Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Hanneke Sanderse, ik ben 34 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, Jasmijn van 5 en Lucas van 3 jaar oud.

Ik heb een aantal jaar als communicatieadviseur gewerkt, maar ik heb altijd passie gehad voor het werken met kinderen. Vandaar dat ik in september de overstap heb gemaakt en ben begonnen met de PABO aan de Marnixacademie in Utrecht. Ik ben heel blij dat ik op de Loyser Hoek de kans krijg om meer over het vak te leren!
Groeten Hanneke

Welkom op de pagina van groep 1 en 2 van de Loysderhoek in Leusden! Hoe ziet een dag in de groep eruit, wat doen wij zoal? De kinderen komen binnen en zeggen de juf gedag, waarna ze het naambordje zoeken en het bijpassende werkje maken. We stimuleren kinderen om met anderen samen te werken en nieuwe materialen te ontdekken. 
Na het opruimen van de inloop gaan we rond 9:00u  in de kring. Na de kring spelen we buiten of gaan we naar de speelzaal of gaan we met de werkles beginnen. Als we gaan werken, gebruiken we het Digikeuzebord. De kinderen kunnen dan kiezen voor bijvoorbeeld de huishoek, bouwhoek, constructiematerialen, materialen uit de kasten en ook de verplichte werkjes staan hierop. Na het speelwerkmoment is het tijd om te lunchen. Daarnaast spelen we altijd buiten. Dit doen we meestal in de Patio, maar we gaan ook regelmatig naar het grote plein waar we met de fietsen kunnen spelen. 
Op maandag & dinsdag is juf Kim er.
Op woensdag, donderdag & vrijdag juf Anouk

Waar zijn we in de groep mee bezig?

In de klas zijn we druk bezig geweest rondom het thema ´Kerst´. Zo heeft groep 2 bijvoorbeeld geoefend met spiegelen, want hoe moet de kerstboom nu precies worden afgekleurd? Bij dit werkje moesten zij echt goed kijken en tellen om vervolgens de vakjes de juiste kleur te geven. Verder is groep 1 druk aan de knutsel gegaan om een mooi kerststalletje te maken. 
Daarnaast hebben alle kinderen een lampion gemaakt voor de lampionnen optocht naar de kerk. Groep 2 is samen met groep 6 aan de slag gegaan en groep 1 heeft samen met groep 7 geknutseld.
Het is super om te zien hoe leuk de kinderen met elkaar samenwerken en elkaar helpen. Beide groepen hebben hier aanzienlijk van genoten! 
 Heeft u de foto´s al voorbij zien komen in de parro app?

Na de vakantie starten wij eerst met een opstartweek. Vanaf 15 januari gaan wij aan de slag met het thema; ´boef en agent´. De poppenhoek zal worden omgetoverd tot een politiebureau en ook in de leerkringen en in de werkjes zal dit thema centraal staan. 

 

Voor de kinderen

In de klas hebben we nu een rekenhoek. Hier kunnen jullie spelen met getallen. Tellen en gooien met de dobbelsteen hoort hier ook bij. Ook staat er een weegschaal waar jullie verschillende dingen kunnen wegen. Is het blokje even zwaar als de dobbelsteen?

Om je op te verheugen

- Op dinsdag 19 december vieren wij het Kerstfeest in de kerk en op school.
- Op 22 december start om 12:00 de Kerstvakantie. Wij zien iedereen graag weer terug op maandag 8 januari!
- In de eerste week na de vakantie hebben wij een kanjerweek. Onze kanjertraining staat dan centraal.
- Na de vakantie starten Eva en Puk bij ons in de groep. Daarnaast komt Joep kennismaken en wennen. Wat gezellig dat jullie bij ons in de groep komen!

Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen!

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl