Groep 1 - 2 | Online

Welkom op de groepspagina van groep 1 - 2.
Voor vragen kunt u terecht bij juf Anouk en/ of juf Kim:
akoopmanschap@loysderhoek.nl
kmol@loysderhoek.nl

Tel. 033-494 44 38

Meer lezen

 

Voor de ouders

Welkom op de pagina van groep 1 en 2 van de Loysderhoek! Hoe ziet een dag in de groep eruit, wat doen wij zoal? De kinderen komen binnen en zeggen de juf gedag, waarna ze het naambordje zoeken en het bijpassende werkje maken. We stimuleren kinderen om met anderen samen te werken en nieuwe materialen te ontdekken. 
Na het opruimen van de inloop gaan we rond 9:00u  in de kring. Na de kring gaan we met de werkles beginnen. Als we gaan werken, gebruiken we het Digikeuzebord. De kinderen kunnen dan kiezen voor bijvoorbeeld de huishoek, bouwhoek, constructiematerialen, materialen uit de kasten en ook de verplichte werkjes staan hierop. Na het speelwerkmoment gaan we eten en drinken. Vervolgens spelen we in de patio. Wanneer we weer binnen komen gaan we in een kleine kring aan de slag, andere kinderen hebben dan even de tijd om vrij te spelen. Daarna is het tijd om lekker te lunchen en om een kwartiertje naar Koekeloere te kijken. Vervolgens hebben we nog een gezamenlijke kring en daarna sluiten we de dag af door lekker buiten te gaan spelen. Dit keer gaan we naar het grote plein. Hier kunnen we lekker fietsen!

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Anouk er.
Op donderdag en vrijdag staat juf Kim voor de groep. 

Wat zijn we blij met de hulp van Juf Fabiènne op maandag en dinsdag en Juf Alice op woensdag!

Download Jaarkalender in pdf

Waar zijn we in de groep mee bezig?

We werken deze periode over het thema post en communicatie. De kinderen weten nu wat er met hun brief of kaart gebeurt zodra ze hem in de brievenbus doen. We zijn druk geweest met het sorteren van brieven. en we hebben mooie kaarten gemaakt die de kinderen konden versturen. 
Nu Sinterklaas weer in het land is, is het postkantoor veranderd in een pakjes kamer. De kinderen kunnen zich lekker verkleden als sint of als piet. Ze zijn in de pakjeskamer druk bezig met het inpakken van pakjes, ze vergelijken pakjes en meten met verschillende papiertjes. Zo weten ze precies welk papier ze moeten gebruiken voor het juiste pakje. 

In de klas lezen we voor over Iris en Wouter. Zij beleven allemaal avonturen rondom Sinterklaas. Natuurlijk kijken we ook naar het Sinterklaasjournaal en zijn we druk met het ruilen van de pietenplaatjes.

Wat doen we in een taal of een rekenkring?

Taal: 
Groep 1 is bezig met zinnen en woorden.
Zo luisteren we of we kunnen horen welke woorden lang en welke kort zijn. We verzinnen zinnen en proberen de woorden in de zin te tellen. Ook luisteren we naar de zin en proberen dan het eerste en het laatste woord van de zin te vinden.

Groep 2 is bezig met het isoleren van klanken.
Ze zijn druk aan het oefen en met het luisteren wat je aan het eind of aan het begin van een woord hoort. We sorteren klanken en luisteren waar we de klanken in een woord horen.

Rekenen:
Bij rekenen doen beide groepen dezelfde les, maar op een ander niveau. 
We tellen heen en terug, we vergelijken hoeveelheden tot en met 10 en we ordenen. We oefenen de getalsymbolen en leggen deze in de getalrij.
We zijn bezig met begrippen als lang, kort, dik, dun, groot, klein.
We vergelijken gewicht met een weegschaal.
Ook zijn we druk met meten, dagritme en opeenvolgende gebeurtenissen (tijd)Download Jaarkalender in pdf

Om je op te verheugen

  • 5 december, bezoek van Sinterklaas. De kinderen zijn om 12.00 u uit.
  • 18 december; kerstviering
  • 21 december, alle kinderen zijn om 12.00 u vrij en begint de kertvakantie
  • kerstvakantie 22 t/m 6 januari

Download schoolvakanties in pdf

Foto's uit de groep

info@loysderhoek.nl